fbpx

Vertrouwenscontactpersoon

Bij UBoulder hanteren wij een open en vriendelijke cultuur. Helaas kan ongewenst gedrag zoals pesten, bedreigen of seksuele intimidatie voorkomen. Hoewel wij problemen het liefste onderling en met elkaar oplossen, is dit niet in elk geval mogelijk, om wat voor reden dan ook.

Wij nemen jouw problemen serieus. Voor de minder bespreekbare situaties staan er vertrouwenscontactpersonen (VCP) voor jou klaar. Een VCP is het aanspreekpunt voor iedereen met vragen over ongewenst gedrag binnen de vereniging. Een VCP biedt een luisterend oor, geeft advies en verwijst door naar geschikte hulp. Ook als je niet zeker weet of dit een situatie is die onder de verantwoordelijkheden van een VCP valt, kan je altijd om advies vragen.

Een VCP komt in aanraking met vertrouwelijke informatie. Wij verlangen van onze leden niet alleen respectvol met elkaar om te gaan, maar met de VCP’s in het bijzonder vanwege hun kwetsbare functie.

Meer informatie is beschikbaar over de rol van een VCP en het protocol Sociaal Veilige Sportomgeving.
Onze VCP’s worden opgeleid via SportUtrecht.

Let op: een vertrouwenscontactpersoon is anders dan een vertrouwenspersoon. Een VCP beoordeelt alleen de situatie en verwijst door naar een vertrouwenspersoon indien nodig.