fbpx

regels materiaalhuur

1. Kosten

Crashpads: €1,- per gebruiksdag

Topo’s €2,- per gebruiksdag per set

 

2. Reserveren

Materiaal kan alleen worden gehuurd door leden van UBoulder.

 

Materiaalhuur wordt geregeld door de Commissaris Outdoor. Reserveren kan door hem te mailen of een bericht te sturen op 06-28728501. Hij beslist per aanvraag of de verhuur mogelijk is. Hierbij wegen de belangen van door UBoulder georganiseerde bouldertrips zwaarder dan die van het individuele lid.

 

3. Ophalen en terugbrengen

De huurder is zelf verantwoordelijk voor het ophalen en het terugbrengen van het gehuurde materiaal. Het terugbrengen van materiaal dient zo spoedig mogelijk na gebruik en op het initiatief van de huurder te gebeuren.

 

Indien de Commissaris Outdoor zelf contact op moet nemen met de huurder om gehuurd materiaal terug te halen, volgt er een boete. Hetzelfde geldt wanneer geleend materiaal niet op tijd terug is om te gebruiken voor een bouldertrip of aan een andere huurder te verstrekken (zie Boetes en sancties).

 

4. Boetes en sancties

Wanneer zich tijdens de huurperiode overmatige slijtage voordoet aan UBoulder materiaal, moet de huurder de kosten hiervoor vergoeden. Het bedrag kan oplopen tot het volledige bedrag dat het kost om beschadigd materiaal te vervangen. Hierbij houdt de Commissaris Outdoor echter wel rekening met vooraf bestaande schade alsmede de natuurlijke levensloop van het verhuurde materiaal.

 

Voor het niet op tijd inleveren van gehuurd materiaal zijn de volgende boetes van toepassing:

  • Niet voldoen aan inspanningsverplichting om materiaal terug te brengen: €10,-

  • Crashpad niet op tijd inleveren voor verder gebruik: €2,- per crashpad per gemiste gebruiksdag

Topo(set) niet op tijd inleveren voor verder gebruik: €4,- per topo(set) per gemiste gebruiksdag