Nieuwsbrief 2019 December 2.0 NL

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

Nieuwsbrief december 2.0

Hij is terug, groter en beter

 
*|IF:FNAME|*Hey *|TITLE:FNAME|**|ELSE:|*Hey*|END:IF|*,
 

Nu denk je vast: nog een nieuwsbrief? Wat was er mis met de vorige? Nou, een week geleden was ik te lui om alle informatie toe te voegen. Dus daarom deze nieuwsbrief. In tegenstelling tot de titel (pure clickbait) is deze nieuwsbrief dus ook niet groter en beter dan de vorige. Hij is ontstaan uit bittere noodzaak. We moeten jullie namelijk nog vertellen over een aantal vette evenementen van de Activiteitencommissie en we willen het graag met jullie hebben over de toekomst van de vereniging. Daarnaast hebben we natuurlijk ook gewoon een lading onzin die we graag delen. Deze vind je strategisch verspreid terug door de nieuwsbrief.

Lees dus gauw verder!
 Help jij UBoulder aan haar veertigste lid?
Wat zou het mooi zijn als UBoulder met veertig leden het nieuwe jaar in gaat! Zeker gezien we slechts een klein half jaartje bestaan. Op dit moment staat de teller op 38. Daarom vragen we jou, lief lid, om ons te helpen. Vraag rond, spam je collegae en spreek nieuwe klimmers aan in de boulderhal terwijl je jouw shiny t-shirt pronkt. Alle middelen zijn toegestaan (extreme dwang en waterboarden ook, zolang wij er maar niets vanaf weten).

Natuurlijk staat er ook iets tegenover. Diegene die het veertigste lid aanbrengt, krijgt van ons een welgemeend schouderklopje of een lieve glimlach van een bestuurslid naar keuze. Super deal toch?

- Er gaat niets boven oude oorlogspropaganda om mensen te enthousiasmeren voor mondaine taken. -UBoulder needs you!
Voor onze halfde verjaardag is het tijd voor een terugblik. Waar komen we vandaan (Utrecht, duh), waar willen we naartoe (Fontainebleau, duh) en hoe komen we daar (met de bus, duh)?

Maar goed, even serieus. Als we het afgelopen halfjaar iets hebben geleerd (is niet het geval, maar stél dat...), dan is het dat vrijwilligers cruciaal zijn voor ons overleven. Toffe activiteiten zoals cocktailavondjes, de UBoulderhal Tour en Sinterklaasboulderen worden allemaal geregeld door onze Activiteitencommissie. Zonder hen was UBoulder niet half zo sociaal als het nu is (wij, het bestuur, zijn allemaal asociaal).

En dat is nog maar het begin. Binnenkort organiseert UBoulder maar liefst zes weekendjes naar het buitenland. Dat is een flinke logistieke uitdaging en daarom vragen we hulp van jou, de lezer. Ieder weekend moet iemand boodschappen regelen, het busje ophalen en weer terugbrengen. Tot nu toe deed onze geweldige Jelmer dat, maar wat als hij een keertje niet kan? Het is belangrijk dat wij dan terug kunnen vallen op jullie, onze leden. Doe daarom eens gek en bied jezelf aan om de bus te halen, boodschappen te doen of om een taart te bakken.

Maar wacht, er is meer. UBoulder is op zoek naar vrijwilligers. Dat kan van alles zijn. Of je nou een feest wil organiseren, wil helpen bij de trainingen of gewoon een vet idee hebt: we horen graag van je. Spreek ons eens aan in de hal, spam onze mailbox vol of gooi je idee in onze digitale ideeënbus.

Mocht je ons en jezelf meer structureel willen helpen, kijk dan eens voor een professionele functie zonder CAO, auto van de zaak of bonus op www.uboulder.nl/vrijwilligers of doe een open sollicitatie.
Je bent meer dan welkom!

- Meer oorlogspropaganda om je extra enthousiast te maken. -Over vrijwilligers gesproken, de Activiteitencommissie gaat helemaal los!
Voordat we onszelf allemaal opsluiten met onze alcoholistische familie, organiseert de Activiteitencommissie een aantal toffe dingen. Hieronder vind je ze op een rijtje:

  1. UBoulderhal Tour naar Kei komende zondag (15 december). Je kunt je nog tot woensdag opgeven, dus doe het snel!
  2. Spelletjesavond op 18 december. Ga jij altijd helemaal los op spelletjes? Nice, wij ook! Kom langs en deel je fanatisme. De locatie en exacte tijd zijn nog nader te bepalen, maar het wordt ergens in Utrecht en ergens in de avond.
  3. UBoulderhal Tour 25 januari. Volgende maand gaan we lekker boulderen bij de Tourbushalte #2: Rijnboulder in Arnhem. Schijnt heel tof te zijn, ik ben psyched! Doe jezelf dus een plezier en zet de datum alvast in je agenda.
En dan is er nog een hartverwarrend (lees dat woord nog een keer) verslag van het Sinterklaasboulderen in Energiehaven vorige week donderdag. Het verslag is van Henk, die blijkbaar niet blij was dat hij van Sinterklaas een schilderezel cadeau kreeg.

Een mooie sinterklaasavond. Terwijl het buiten waaide en regende, zaten wij heerlijk in het verwarmde klimparadijs van Energiehaven. Er werd flink geklommen en heel wat bijgekletst. Nieuwe gezichten voor sommigen. Iedereen een pietenmuts, Tjerk rockte hem het best. Een lekker drankje naderhand met flink wat pepernoten, speculaaspop en chocola. Iedereen had een cadeautje uit eigen huis ingepakt. Met dobbelsteen werd bepaald wie welk presentje kreeg, af mocht pakken, door moest geven, toch opnieuw kreeg, shit toch moet ruilen, “aaargh, heb ik weer die ezel te pakken”, “doe me dan maar die voetvibrator”… Grootste stapel slechte cadeaus ooit, heerlijk! Hoogtepunt waren natuurlijk de UBoulder shirts en tops! Nog een lekker biertje met ananas en/of gember om het geheel weg te spoelen. Het herhalen zeker waard!

En omdat het er nou eenmaal bij hoort:


Remember, remember the 5th of November December,
peperno
tenverraad, door een UBoulder member.
Een ezel, heupfles, kubus, voetvibrator en boek,
lekker warm bij het haardvuur, in de kinderhoek.

Er werd ook geklommen, hoog en laag.
Het was gezellig, dat ziet de sint graag.

Een tiental UBoulderaars waren present,
inclusief bezoek van UBoulder president.

Nieuwe gezichten, wat thee en wat bier.
Het herhalen waard met veel plezier.
Volgend jaar in de nieuwe shirt van zeer fijn vezel,

maar dan wel zonder die f***cking ezel.
 

-Henk lacht als een piet met kiespijn met zijn schildersezel-
 

Achter de schermen, op jouw scherm: afspraak met SportUtrecht
Een training geven, bouldertripje organiseren, een bedrukt t-shirt in jouw handen duwen; dat zijn allemaal tastbare en zichtbare dingen binnen UBoulder. Maar we doen nog veel meer waar jij helemaal geen weet van hebt. En gelukkig maar, zo kun jij ongestoord boulderen en vrienden maken. We vinden het wel belangrijk om onze leden te vertellen wat we uitspoken. Niet alleen zodat je vertrouwen krijgt in hoe de vereniging werkt, maar misschien nog wel meer omdat jij ook goede ideeën hebt waar je ons mee kunt helpen.

Eerder deze maand gingen Thomas en Jelmer langs bij SportUtrecht om een babbeltje te maken. Net rond etenstijd kwamen wij binnen in een leeg kantoor met twee medewerkers, de rest was al naar huis. “Maar dat zijn we wel gewend als sportverenigingadviseurs. Clubs draaien op vrijwilligers en die hebben ook gewoon werk. Veel afspraken zijn in de avond.”

Bij SportUtrecht kunnen verenigingen terecht die advies willen over accomodatie, communicatie, subsidies, ledenwerving, evenementorganisatie, beleid, vrijwilligers, wet- en regelgeving, …, gewoon alles over de vereniging dus. SportUtrecht blijft ons in de gaten houden en kijkt ook of ze andere verenigingen of partijen kent die met ons kunnen samenwerken. Wij zullen vaker samen met SportUtrecht voor specifieke problemen brainstormen, en eens in de zoveel tijd een algemeen voortgangsgesprek hebben.

Concreet zijn wij naar huis gegaan met:

  • Kennis over SportUtrecht en waar zij ons bij kunnen helpen
  • Contactpersoon bij SportUtrecht die ons gaat begeleiden
  • Uitleg voor subsidie die we voor het eind van het jaar moeten aanvragen
  • Uitleg over cursus vertrouwenscontactpersoon die zij organiseren (twee UBoulder-leden hebben zich hiervoor aangemeld)
  • Uitleg over aanvragen VOG’s voor vrijwilligers
  • Lijst met media-contacten die wij kunnen benaderen voor promotie
  • Helaas geen lekkere koekjes, die zijn wij vergeten te pakken
 

Aan alle goede (en slechte) dingen komt een einde. Zo ook aan deze nieuwsbrief. Dan wil ik nog graag afsluiten met het advies dat ik vorige week van Sinterklaas kreeg: wees zoet komend jaar.

Met veel boulderliefs,
Kees Gort

HKHG - UBoulder
www.uboulder.nl

Facebook
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*